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Autor: Michael Pollan
Editora: Bloomsbury
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The truth behind why we consume what we consume in the twenty-first century We are indeed what we eat - and what we eat remakes the world. But we are only just beginning to recognise the profound consequences of the simplest everyday food choices, both for ourselves and for the natural world. The Ominvore's Dilemma is bestselling author Michael Pollan’s eye-opening exploration of the American food industry. His astonishing findings will resonate enormously for people everywhere who care about what they put on their plate. The Omnivore's Dilemma brings a fresh perspective to the simple yet momentous question ‘What shall we have for dinner?’, which is overwhelming for any creature faced with a wide choice of things to eat. Anthropologists call it the ‘omnivore’s dilemma’. Today, as America confronts what can only be described as a national eating disorder, the omnivore’s dilemma has returned with an atavistic vengeance. Dealing with each of the food chains that sustain us (industrialized food, alternative or ‘organic’ food, and food people obtain by dint of their own hunting, gathering or gardening) Pollan follows each food chain through from the ground to sitting down to a meal, tracing the provenance of everything consumed. The Omnivore's Dilemma is an uncompromisingly realised, eloquent, philosophical and absorbing book for anyone who thinks about where their food comes from.
Título: The Omnivore's Dilemma: The Search For A Perfect Meal In A Fast Food World
ISBN: 9780747586753
Idioma: Inglês
Encadernação: Brochura
Formato: 15 x 23
Páginas: 450
Ano copyright: 2006
Coleção:
Ano de edição: 2006
Edição: 1ª
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Autor: Michael Pollan
Para Michael Pollan (Long Island – EUA, 1955), a refeição preparada em casa e realizada entre amigos ou em família constitui uma de nossas primeiras lições de democracia. É à mesa, escreve ele, que ensinamos a nossos filhos os modos para viver em sociedade, a partilhar, a esperar a sua vez e argumentar sem brigar nem insultar. Não por acaso, a associação entre escrita e paladar fez de Pollan um dos melhores ensaístas contemporâneos nos Estados Unidos. Seus livros ressaltam as implicações políticas, culturais, históricas e sociais que se misturam num prato de comida, tão importantes quanto os imperativos da saúde. Na contramão dos gurus da alimentação, ele acredita que o importante não é um ingrediente ou uma dieta mágica, mas quem está cozinhando. Se foi você, a chance de estar fazendo a coisa certa é grande.