In defense of food: an eater's manifesto

Autor: Michael Pollan
Editora: Penguin Books

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Sinopse

Food. There's plenty of it around, and we all love to eat it. So why should anyone need to defend it?Because most of what we're consuming today is not food, and how we're consuming it - in the car, in front of the TV, and increasingly alone - is not really eating. Instead of food, we're consuming "edible foodlike substances" - no longer the products of nature but of food science. Many of them come packaged with health claims that should be our first clue they are anything but healthy. In the so-called Western diet, food has been replaced by nutrients, and common sense by confusion. The result is what Michael Pollan calls the American paradox: The more we worry about nutrition, the less healthy we seem to become.In Defense of Food shows us how, despite the daunting dietary landscape Americans confront in the modern supermarket, we can escape the Western diet and, by doing so, most of the chronic diseases that diet causes. We can relearn which foods are healthy, develop simple ways to moderate our appetites, and return eating to its proper context - out of the car and back to the table.

Dados

Título: In Defense Of Food: An Eater's Manifesto

ISBN: 9781594201455

Idioma: Inglês

Encadernação: Capa dura

Formato: 14,5 x 21,5

Páginas: 256

Ano copyright: 2008

Ano de edição: 2008

Edição:

Participantes

Autor: Michael Pollan

Autor

MICHAEL POLLAN

Para Michael Pollan (Long Island – EUA, 1955), a refeição preparada em casa e realizada entre amigos ou em família constitui uma de nossas primeiras lições de democracia. É à mesa, escreve ele, que ensinamos a nossos filhos os modos para viver em sociedade, a partilhar, a esperar a sua vez e argumentar sem brigar nem insultar. Não por acaso, a associação entre escrita e paladar fez de Pollan um dos melhores ensaístas contemporâneos nos Estados Unidos. Seus livros ressaltam as implicações políticas, culturais, históricas e sociais que se misturam num prato de comida, tão importantes quanto os imperativos da saúde. Na contramão dos gurus da alimentação, ele acredita que o importante não é um ingrediente ou uma dieta mágica, mas quem está cozinhando. Se foi você, a chance de estar fazendo a coisa certa é grande.