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Autor: Michael Pollan
Editora: Bloomsbury
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A farmer cultivates genetically modified potatoes so that a customer at McDonald’s can enjoy a long, golden french fry. A gardener plants tulip bulbs in the autumn and in the spring has a riotous patch of colour to admire. Two simple examples of how humans act on nature to get what we want.Or are they? What if those potatoes and tulips have evolved to gratify certain human desires so that humans will help them multiply? What if, in other words, these plants are using us just as we use them?In blending history, memoir and superb science writing, Pollan tells the story of four domesticated species — the apple, the tulip, marijuana and the potato. All four plants are integral to our everyday lives and Pollan demonstrates how each has thrived by satisfying one of humankind’s most basic desires.
Título: The Botany Of Desire: A Plant's-Eye View Of The World
ISBN: 9780747563006
Idioma: Inglês
Encadernação: Brochura
Formato: 13 x 20
Páginas: 291
Ano copyright: 2001
Coleção:
Ano de edição: 2003
Edição: 1ª
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Autor: Michael Pollan
Para Michael Pollan (Long Island – EUA, 1955), a refeição preparada em casa e realizada entre amigos ou em família constitui uma de nossas primeiras lições de democracia. É à mesa, escreve ele, que ensinamos a nossos filhos os modos para viver em sociedade, a partilhar, a esperar a sua vez e argumentar sem brigar nem insultar. Não por acaso, a associação entre escrita e paladar fez de Pollan um dos melhores ensaístas contemporâneos nos Estados Unidos. Seus livros ressaltam as implicações políticas, culturais, históricas e sociais que se misturam num prato de comida, tão importantes quanto os imperativos da saúde. Na contramão dos gurus da alimentação, ele acredita que o importante não é um ingrediente ou uma dieta mágica, mas quem está cozinhando. Se foi você, a chance de estar fazendo a coisa certa é grande.